Σκρέκας: Σε ποια προϊόντα θα γίνουν μειώσεις έως και 15% -Παρεμβάσεις και για το βρεφικό γάλα

0
5

Μέχρι και το 15% θα αγγίξουν οι μειώσεις τιμών σε προϊόντα, όπως ενημέρωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας για το ζήτημα της ακρίβειας, που προβληματίζει τα νοικοκυριά.

Ο κ. Σκρέκας, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι έχουν διενεργηθεί 25.000 έλεγχοι και έχουν επιβληθεί πρόστιμα που ξεπερνούν τα 12 εκατ.

«Αναγνωρίζουμε όλοι ότι το πρώτο θέμα το οποίο αντιμετωπίζει η ελληνική οικογένεια είναι η ακρίβεια, και γι’ αυτόν τον λόγο βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να αντιμετωπιστεί αυτό το μεγάλο πρόβλημα. Γι’ αυτό και έχουμε πάρει μια σειρά μέτρα. Θα σας πω λοιπόν ότι έχουμε λάβει μέτρα τα οποία τονώνουν τον ανταγωνισμό, μέτρα τα οποία ελέγχουν το θέμα της αισχροκέρδειας, έχουμε διενεργήσει 25.000 ελέγχους και έχουμε επιβάλει πάνω από 12 εκατομμύρια πρόστιμα σε αυτούς που φάνηκε ότι παραβιάζουν τον νόμο για την αθέμιτη κερδοφορία. Και, βεβαίως, έχουμε λάβει και μια σειρά μέτρων τα οποία έχουν εφαρμογή, κάποια από αυτά, από 1ης Μαρτίου, μέτρα μάλιστα που ψηφίστηκαν και από κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Αριστερά και οι Σπαρτιάτες. Που σημαίνει λοιπόν ότι αναγνώρισαν και αυτοί πως τα μέτρα τα οποία λαμβάνει η κυβέρνηση πραγματικά προσπαθούν να λύσουν έναν δύσκολο γρίφο, που είναι αυτός της ακρίβειας» τόνισε ο κ. Σκρέκας.

Σκρέκας: Σε αυτές τις κατηγορίες προϊόντων θα δούμε μείωση τιμών
Ο υπουργός, εν συνεχεία, σχολίασε τη μείωση των τιμών που θα δουν οι καταναλωτές, λέγοντας ότι αφορά προϊόντα όπως καθαριστικά σπιτιού, είδη προσωπικής υγιεινής, βρεφικές πάνες.

«Από την Παρασκευή και μετά, όπου θα εφαρμοστεί σε όλο το εύρος τους η δέσμη μέτρων που έχουμε λάβει και έχουμε περάσει από τη Βουλή των Ελλήνων, θα δούμε σε σημαντικές κατηγορίες προϊόντων να μειώνονται οι τιμές τους σε ποσοστό που φτάνει και το 15%. Και μιλάμε για κατηγορίες όπως καθαριστικά σπιτιού, προϊόντα προσωπικής υγιεινής, βρεφικές πάνες, αλλά και μια σειρά καταναλωτικών αγαθών τα οποία είναι βασικά για τη διαβίωση του νοικοκυριού», ανέφερε ο κ. Σκρέκας.

«Βεβαίως, έχουμε και τις παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου που παρατηρήσαμε στο βρεφικό γάλα, να είναι ακριβότερο απ’ ό,τι σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Και εκεί λοιπόν θα δούμε από 1ης Μαρτίου και μετά σε πολλά προϊόντα τα οποία είναι πρώτα σε κατανάλωση, οι τιμές τους να μειώνονται. Άρα πιστεύουμε ότι τα μέτρα που έχουμε λάβει μέχρι τώρα, σε συνδυασμό με τα μέτρα που έχουν εφαρμογή από 1ης Μαρτίου, τελικά θα οδηγήσουν σε σταδιακή αποκλιμάκωση του πληθωρισμού» σημείωσε ο υπουργός.