Σταθερές οι τιμές πετρελαίου – Κοντά στα 84 δολάρια το βαρέλι

0
5

Το πετρέλαιο κινείται προς δεύτερη μηνιαία άνοδο, λόγω των εκτιμήσεων ότι ο ΟΠΕΚ+ θα επιλέξει να παρατείνει τις περικοπές της προσφοράς.

Το μπρεντ διαπραγματεύεται με οριακή πτώση 0,07% στα 83,62 δολάρια το βαρέλι την Πέμπτη, σημειώνοντας άνοδο άνω του 2% τον Φεβρουάριο. Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 78,52 δολάρια με ανεπαίσθητη πτώση 0,03%.

Δεύτερος σερί ανοδικός μήνας
Η δεύτερη διαδοχική μηνιαία άνοδος του αργού έχει ανεβάσει τις τιμές στο ανώτερο άκρο μιας στενής ζώνης συναλλαγών από το προηγούμενο έτος. Η άνοδος υποστηρίχθηκε από τις περικοπές της προσφοράς από τον ΟΠΕΚ+. Οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένων των διαταραχών στη ναυσιπλοΐα της Ερυθράς Θάλασσας, βοήθησαν επίσης τις τιμές να κινηθούν υψηλότερα, σημειώνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

«Η αγορά είναι αρκετά σφιχτή», σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομολόγο της Trafigura Group, Saad Rahim.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας Αλεξάντερ Νόβακ δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν θα παραταθούν οι εθελοντικές περικοπές της παραγωγής από τα κράτη του ΟΠΕΚ+, σύμφωνα με έκθεση του Interfax. Παρόλα αυτά, τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Goldman Sachs Group ανέφεραν ότι αναμένουν ότι οι μειώσεις θα παραταθούν.