Συνεχίζει την πτωτική του πορεία το πετρέλαιο – Στα 81 δολάρια το βαρέλι

0
4

Το πετρέλαιο ακολούθησε πτωτική πορεία την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς οι αγορές ανέμεναν νέα στοιχεία σχετικά με την παγκόσμια ζήτηση και τις ισορροπίες απο τον Μάρτιο και μετά.

Το μπρεντ υποχωρεί 0,45% στα 81,25 δολάρια το βαρέλι, αφού έχασε πάνω από 2% την περασμένη εβδομάδα, με το αντίστοιχο αμερικανικό αργό να βρίσκεται στα 76,08 δολάρια με πτώση 0,54%.

Πληθωρισμός ΗΠΑ και ΟΠΕΚ+ στο επίκεντρο
Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ θα διαμορφώσουν πιο ασφαλείς εκτιμήσεις για το πότε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια, επηρεάζοντας τη ζήτηση ενέργειας και την πορεία του δολαρίου.

Εν τω μεταξύ, ένας δείκτης του αμερικανικού νομίσματος διατήρησε τη θέση του, ενώ τα περισσότερα εμπορεύματα, συμπεριλαμβανομένου του χαλκού κινούνται πτωτικά.

Το πετρέλαιο διαπραγματεύεται σε μια στενή ζώνη περίπου 3 δολαρίων το βαρέλι τις τελευταίες δύο εβδομάδες, με τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή και τους περιορισμούς της προσφοράς του ΟΠΕΚ+ να αντισταθμίζουν τον αντίκτυπο της υψηλότερης παραγωγής εκτός του ομίλου, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ. Το καρτέλ και οι σύμμαχοί του, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, αναμένεται ευρέως να παρατείνουν τις τρέχουσες περικοπές τους στο επόμενο τρίμηνο.

«Εξακολουθούμε να αναμένουμε ότι ο ΟΠΕΚ+ θα παρατείνει τις περικοπές μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2024 και θα τις καταργήσει μόνο σταδιακά και μερικώς την από το τρίτο τρίμηνο», ανέφεραν σε σημείωμά τους οι αναλυτές της Goldman Sachs Group Inc. Προς το παρόν, η τράπεζα αναμένει ότι οι τιμές θα παραμείνουν στο εύρος των 70 έως 90 δολαρίων.