Συνεχίζει το ανοδικό σερί του το πετρέλαιο – Σε «τροχιά» για τα 80 δολάρια το βαρέλι

0
4

Το πετρέλαιο διεύρυνε τα κέρδη του, με τις τιμές να υποστηρίζονται από το ράλι στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές και τους παρατεταμένους κινδύνους στη Μέση Ανατολή.

Το αργό μπρεντ διαπραγματεύεται στα 79,60 δολάρια το βαρέλι (+0,50%) μετά από άνοδο 2,4% κατά τις τρεις προηγούμενες συνεδριάσεις, με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης να έχουν τη μεγαλύτερη ανοδική πορεία από τον Σεπτέμβριο. Το West Texas Intermediate διαπραγματεύεται στα 74,12 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 0,35%.

Ράλι των μετοχών
Το ράλι στις μετοχές παγκοσμίως συμβάλλει στη στήριξη της «όρεξης» για περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, συμπεριλαμβανομένου του αργού, ακόμη και όταν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ υποβαθμίζει την πιθανότητα επικείμενων μειώσεων των επιτοκίων, σημειώνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

Στη Μέση Ανατολή, οι αντάρτες Χούθι συνέχισαν να βάλλουν πυραύλους κατά πλοίων στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης, αναγκάζοντας πολλά δεξαμενόπλοια να πραγματοποιήσουν δαπανηρές εκτροπές. Επιπλέον, οι ΗΠΑ σκότωσαν τον διοικητή μιας πολιτοφυλακής στο Ιράκ που υποστηρίζεται από το Ιράν, με αεροπορική επιδρομή ως αντίποινα για τον θάνατο τριών στρατιωτών.

Στενό εύρος τιμών
Το πετρέλαιο έχει περιοριστεί σε ένα σχετικά στενό εύρος τιμών από την αρχή του έτους. Οι τιμές έχουν υποστηριχθεί από τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή, καθώς και από τις περικοπές της προσφοράς που εφάρμοσε η ομάδα παραγωγών του ΟΠΕΚ+, συμπεριλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας. Αυτό έχει αντισταθμιστεί, ωστόσο, από την άνθηση της παραγωγής και τις εξαγωγές ρεκόρ από τις ΗΠΑ, καθώς και από την επιβράδυνση της αύξησης της παγκόσμιας ζήτησης.

«Το πετρέλαιο αγνοεί τα πτωτικά σημάδια και εμμένει στην έννοια της ήπιας προσγείωσης και της ελλιπούς προσφοράς στο δεύτερο εξάμηνο», δήλωσε η Priyanka Sachdeva, ανώτερη αναλύτρια αγοράς στη χρηματιστηριακή Phillip Nova Pte.