Χρυσός: Παραμένει κοντά στα ιστορικά υψηλά ο χρυσός – Στα 2.233 δολάρια

0
2

Η άνοδος του χρυσού ενισχύεται από τις αυξανόμενες οικονομικές ανησυχίες και την προοπτικής μείωσης των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed).

Ο χρυσός αποκτά περαιτέρω δυναμική, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τρεις μειώσεις επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) φέτος. Σήμερα, ο χρυσός διαπραγματεύεται στα 2.232,75 δολάρια ανά ουγγιά με οριακή πτώση 0,07%.

Επιτόκια και γεωπολιτική αστάθεια
Η Fed διατήρησε το επιτόκιο δανεισμού σε εύρος μεταξύ 5,25%-5,50% για πέμπτη συνεχή φορά την περασμένη εβδομάδα. Επιπλέον, η κεντρική τράπεζα εξακολουθεί να αναμένει τρεις μειώσεις κατά 25 μ.β. έως το τέλος του έτους, σημειώνει το FX Street.

Σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch Tool της CME, οι έμποροι τιμολογούν επί του παρόντος σχεδόν 63% πιθανότητες ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα χαμηλότερα επιτόκια γενικά αποδυναμώνουν το δολάριο ΗΠΑ, καθιστώντας τον χρυσό φθηνότερο για τους επενδυτές που κατέχουν άλλα νομίσματα.

Επιπλέον, ο συνεχιζόμενος γεωπολιτικός κίνδυνος στη Μέση Ανατολή ενδέχεται να ενισχύσει τα παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία που αποτελούν ασφαλές καταφύγιο, όπως ο χρυσός.