«myAADEapp»: Η νέα εφαρμογή φορολογικό «ξυπνητήρι» που γίνεται ανάρπαστη -Πώς λειτουργεί

0
2

Στον «αέρα» βρίσκεται η νέα εφαρμογή της ΑΑΔΕ για τους φορολογούμενους, το «MyAADE app», η οποία έχει ως στόχο να «λύσει» τα χέρια σε ό,τι αφορά σε πληρωμές υποχρεώσεων, έλεγχο οφειλών, παρέχοντας υπηρεσίες φορολογικού ημερολογίου και «ξυπνητηριού».

Το myAADEapp προσφέρει τις ψηφιακές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ σε πολίτες και επιχειρήσεις ανά πάσα στιγμή, όπου και αν βρίσκονται, μέσα από το κινητό τους, λειτουργώντας επιπλέον σαν φορολογική ατζέντα, που ενημερώνει για τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, ενώ παράλληλα τους επιτρέπει να κατεβάζουν και να αποθηκεύουν χρήσιμα έγγραφα. Οι χρήστες μπορούν να ενημερωθούν για τον λογαριασμό τους και να πληρώνουν μέσω κάρτας ή μέσω IRIS τους φόρους και τις δόσεις ρυθμίσεων.

Μεγάλη η ανταπόκριση
Το νέο «όπλο» της ΑΑΔΕ στον δρόμο για την πλήρη ψηφιοποίηση έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές, με τους χρήστες να αναγνωρίζουν με το «καλημέρα» την χρησιμότητά του. Είναι χαρακτηριστικό πως μέσε σε σύντομο χρονικό διάστημα πάνω από 22.000 χρήστες έχουν κατεβάσει στο κινητό τους τηλέφωνο.

Πώς λειτουργεί βήμα-βήμα το «MyAADE app»
O Γιώργος Πιτσιλής, διοικητής της ΑΑΔΕ μίλησε προ ημερών την πρωινή εκπομπή του Action24 και παρουσίασε βήμα- βήμα το πώς λειτουργεί η νέα εφαρμογή.

Κατεβάζουμε την εφαρμογή είτε μέσω Appstore για Iphone, είτε μέσα από το Google Play για κινητά Android.
Η είσοδος και η εγγραφή στην εφαρμογή γίνεται αρχικά με τους κωδικούς TAXISNET. Στη συνέχεια καταχωρούμε έναν 4ψηφιο κωδικό, προκειμένου να έχουμε πρόσβαση κάθε φορά που θα χρησιμοποιούμε την εφαρμογή.
Ως προς το επίπεδο της ασφάλειας της εφαρμογής και το πώς αυτή διασφαλίζεται ο κ. Πιτσιλής τόνισε ότι η εφαρμογή αυτή είναι η επίσημη και κατεβαίνει από market place, άρα όποιο μήνυμα λαμβάνει κάποιος από αυτήν την εφαρμογή είναι έγκυρο, ξεκαθαρίζοντας έτσι ότι οτιδήποτε άλλο λαμβάνουν οι πολίτες αποτελεί προϊόν απάτης.

Μπαίνοντας στην εφαρμογή, βλέπουμε 4 κατηγορίες: «Ο Λογαριασμός μου», «Τα Αιτήματα μου/Τα Ραντεβού μου», «Τα Μηνύματά μου», « Στοιχεία επικοινωνίας».
Στην πρώτη κατηγορία έχουμε την δυνατότητα να δούμε τις οφειλές και τις πληρωμές μας, όπως επίσης και τα χρήματα από τις επιστροφές των φόρων.

Η δεύτερη κατηγορία αφορά την υποβολή αιτημάτων και τον προγραμματισμό ενός ραντεβού, ενώ στη τρίτη κατηγορία υπάρχουν όλα τα μηνύματα που λαμβάνουμε από την ΑΑΔΕ και που είναι απολύτως έγκυρα. Τέλος υπάρχει και η κατηγορία με τα προσωπικά στοιχεία του κάθε πολίτη, στην οποία οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να καταχωρούν ή να αλλάξουν το IBAN τους.

Αναλυτικά τι μπορούμε να κάνουμε μέσα από την εφαρμογή:
Πρόσβαση στον φορολογικό λογαριασμό σε πραγματικό χρόνο για πληροφόρηση σχετικά με τρέχουσες φορολογικές οφειλές και ποσά επιστροφών
‘Αμεσες ασφαλείς πληρωμές οφειλών, απευθείας από την εφαρμογή, μέσω IRIS ή με κάρτα
Διαχείριση στοιχείων επικοινωνίας και δήλωση IBAN για επιστροφές φόρου
Παρακολούθηση και διαχείριση Αιτημάτων και Ραντεβού
Πρόσβαση στα «Μηνύματά μου» για λήψη και διαχείριση εξατομικευμένων μηνυμάτων από την ΑΑΔΕ
Εξειδικευμένες ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο για πολίτες, επιτηδευματίες και φοροτεχνικούς, καθώς και εξατομικευμένες φορολογικές ενημερώσεις
myWallet, για προσθήκη και αποθήκευση βασικών εγγράφων, όπως Στοιχεία Μητρώου, Φορολογική Ενημερότητα, Τέλη Κυκλοφορίας και πιστοποιητικά για εύκολη πρόσβαση
‘Αμεση πρόσβαση στην εφαρμογή appodixi της ΑΑΔΕ για εύκολο σκανάρισμα και έλεγχο αποδείξεων
Δυνατότητα quick login με χρήση PIN ή και βιομετρικών, επιλογή γλώσσας (ελληνικά/αγγλικά) και χρωματικού θέματος εφαρμογής
Εντοπισμός υπηρεσιών της ΑΑΔΕ σε χάρτη με δυνατότητα Geolocation και προβολή στοιχείων επικοινωνίας
Δυνατότητα Tap-To-Call στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων της ΑΑΔΕ