Πόσο θα κοστίσει το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας – Οι τρεις επιλογές

0
4

Στην ανάλυση των τριών επιλογών που έχουν στα χέρια τους οι καταναλωτές προχώρησε η πλατφόρμα Pricefox.

H έρευνα για το πόσο θα σου κοστίσει το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας βασίστηκε συγκρίνοντας τις τρεις επιλογές του καταναλωτή:

Να αγοράσεις τα Σαρακοστιανά έτοιμα από το σούπερ μάρκετ
Να μαγειρέψεις τα Σαρακοστιανά στο σπίτι
Να βγεις έξω με την παρέα και να φας σε εστιατόριο

Κάθε επιλογή έχει τα υπέρ και τα κατά της και η έρευνα δείχνει τι συμφέρει περισσότερο.

1. Αγορά των Σαρακοστιανών έτοιμα από το σούπερ μάρκετ

Συγκρίνοντας τις τιμές από δύο μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, το κόστος των έτοιμων Σαρακοστιανών για ένα τραπέζι με φίλους (4 ατόμων) ανέρχεται περίπου στα 70- 74 ευρώ, το άτομο δηλαδή από 17 έως 18 ευρώ.

Στο τραπέζι έχουν υπολογιστεί όλα τα απαραίτητα του τραπεζιού της Καθαράς Δευτέρας όπως ντολμαδάκια, γίγαντες, χταποδάκι, ταραμοσαλάτα, καλαμαράκια, ελιές, χαλβάς, ούζο, σκουμπρί κ.α.

Tip: Αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για όσους θέλουν να χαρούν την παρέα των φίλων τους στη θαλπωρή του σπιτιού, αλλά δεν έχουν χρόνο να μαγειρέψουν.

2. Μαγείρεμα των Σαρακοστιανών στο σπίτι

Αν κάποιος απολαμβάνει τη μαγειρική και όλη τη διαδικασία που τη συνοδεύει (μουσικούλα, τσιπουράκι, παρεούλα) τότε ανήκει στην κατηγορία που την Καθαρά Δευτέρα θα μπει στην κουζίνα για ώρες!

H αγορά των απαραίτητων πρώτων υλών για το μαγείρεμα των Σαρακοστιανών θα κοστίσει για 4 άτομα από 85 έως 95 ευρώ, δηλαδή το άτομο περίπου 21 με 24 ευρώ.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουν υπολογιστεί γαρίδες και μύδια επιπλέον, τα οποία δεν θα βρεις έτοιμα μαγειρεμένα σε κονσέρβα στα σούπερ μάρκετ.

Tip: Θέλει σκέψη πριν την απόφαση αυτή και πρέπει να συνυπολογισθεί ο κόπος, η φασαρία με τα μαγειρέματα, τα πλυσίματα πιάτων κλπ.

Σημείωση:

Και στις δύο περιπτώσεις η αγορά της λαγάνας γίνεται από κάποιον φούρνο με τις τιμές, πλέον, να έχουν εκτοξευτεί στα ύψη αφού ξεκινάνε από περίπου 3 ευρώ τα 500 γρ. και μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 5 ευρώ, αναλόγως το αλεύρι και τις προσθήκες όπως ελιές, ντομάτα, πιπεριές κ.α.

3. Έξοδος με την παρέα σε ένα μεζεδοπωλείο

Συγκρίνοντας τις τιμές σε μεζεδοπωλεία με θαλασσινά το κόστος ανά άτομο για φαγητό έξω με τους φίλους κυμαίνεται από 29 ευρώ (σε μεζεδοπωλείο στην Καλλιθέα) έως 35 ευρώ (σε μεζεδοπωλείο με θέα τη θάλασσα). Η θέα στη θάλασσα χρεώνεται λίγο παραπάνω!

Στην παραγγελία έχουν υπολογιστεί τα βασικά της ημέρας όπως ταραμοσαλάτα, γαρίδες, μύδια, καλαμαράκια, πατάτες, ντολμαδάκια, ούζο κλπ.

Bonus tip: Η παρέα θα πρέπει να οπλιστεί με πολλή υπομονή. Είναι η μέρα που οι περισσότεροι βγαίνουν για φαγητό στην ταβέρνα. Κάντε κράτηση μέρες πριν, ακόμη και προπαραγγελία αν κάποιες ταβέρνες το δέχονται.

Πολλοί προτιμούν μετά το μεσημεριανό τους γεύμα να πάνε για μια βόλτα στη θάλασσα. Στα μεγάλα αστικά κέντρα, π.χ. στην Αθήνα, προβλέπεται συνωστισμός όλες τις ώρες της ημέρας στις λίγες περιοχές που μπορεί κάποιος να περπατήσει δίπλα στο νερό.