Σκρέκας: Tα νέα μέτρα φέρνουν αποτελέσματα -Μειώσεις μέχρι και 30% στο βρεφικό γάλα

0
5

Τα μέτρα της κυβέρνησης έχουν αρχίσει να φέρνουν μειώσεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ, επισημαίνει ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκρέκας.

Οι μειώσεις μεσοσταθμικά φτάνουν το 15% σε 3.912 κωδικούς, ενώ από τις 20 Μαρτίου θα αρχίσουν να εφαρμόζονται τα μέτρα και για τα προϊόντα εμμήνου ρύσεως, δήλωσε ο κ. Σκρέκας μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι.

Η απαγόρευση προσφορών για 3 μήνες στις εταιρείες που αυξάνουν τις τιμές έχει επιφέρει μείωση των ανατιμήσεων κατά 80%, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ο κ. Σκρέκας έκανε ειδική αναφορά στο βρεφικό γάλα, οι τιμές του οποίου έχουν μειωθεί κατά μέσο όρο 15%, ενώ, όπως τόνισε, υπάρχει εταιρεία που διαθέτει προϊόντα βρεφικού γάλακτος μόνο σε φαρμακεία και μείωσε τις τιμές κατά 30%.

Νωπά προϊόντα
Το αποτελέσματα των μέτρων για καθαρές τιμές από το χωράφι στο ράφι θα φανούν το επόμενο διάστημα, ανέφερε ο κ. Σκρέκας.

Προανήγγειλε μάλιστα και επίσκεψη στην κεντρική ιχθυαγορά για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασιν τις τιμές στα ψάρια και στα θαλασσινά ενόψει και της περιόδου της Σαρακοστής.

Tο υπουργείο Ανάπτυξης εξετάζει και το ενδεχόμενο ενεργοποίησης του Καλαθιού της Βαρβακείου για να περιορίσει τις ανατιμήσεις στα θαλασσινά.
Ήδη έχει ανακοινωθεί το Καλάθι της Σαρακοστής, με ισχύ από 13 Μαρτίου έως 4 Μαΐου, που θα περιλαμβάνει:

Χαλβά
Νηστίσιμες σαλάτες (αλοιφές – μελιτζανοσαλάτες, ταραμοσαλάτες κ.ά.)
Κατεψυγμένα θαλασσινά (τουλάχιστον δύο είδη)

Τέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν εφησυχάζει και τονίζει πως η Ελλάδα έχει λάβει τα περισσότερα και πιο δραστικά μέτρα για την αναχαίτιση του πληθωρισμού στην Ευρώπη.