Στα 83,50 δολάρια το βαρέλι το πετρέλαιο – Παρατείνονται οι περικοπές του ΟΠΕΚ+

0
6

Την Κυριακή 3 Μαρτίου ορισμένα μέλη του ΟΠΕΚ+, με επικεφαλής τη Ρωσία, κατέληξαν σε συμφωνία για την παράταση των εθελοντικών μειώσεων της παραγωγής πετρελαίου και το δεύτερο τρίμηνο του 2024.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, το μπρεντ διαπραγματεύεται την Δευτέρα στα 83,53  δολάρια το βαρέλι με οριακή πτώση 0,02%, ενώ το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 79,84 δολάρια το βαρέλι με μικρή πτώση 0,16%.

Οι περικοπές του ΟΠΕΚ+
Οι περικοπές, αρχικά συνολικού ύψους περίπου 2,2 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα (bpd), επικυρώθηκαν από τον ΟΠΕΚ+ τον Νοέμβριο, με τη Σαουδική Αραβία να ηγείται επεκτείνονοντας τη δική της εθελοντική μείωση.

Ο ΟΠΕΚ + εφαρμόζει διαδοχικές μειώσεις της παραγωγής από τα τέλη του 2022 για να σταθεροποιήσει την αγορά εν μέσω αυξημένης παραγωγής από παραγωγούς μη μέλη όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, σημειώνει το Oil Price.

Οι αναλυτές πετρελαίου, ως επί το πλείστον, περίμεναν την παράταση.  Κοιτάζοντας το μέλλον, η επόμενη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ τον Ιούνιο θα δώσει μια εικόνα για το πώς ο όμιλος αντιλαμβάνεται την ανάπτυξη της ζήτησης στην Ασία στα τέλη του 2024 και το 2025.