Συνεχίζει το ανοδικό σερί ο χρυσός – Στα 2.048 δολάρια ανά ουγγιά

0
5

Η τιμή του χρυσού διατηρεί το τριήμερο κερδοφόρο σερί της εν μέσω ενός ευρέως ασθενέστερου δολαρίου ΗΠΑ και των αποδόσεων των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου.

Η επόμενη αντίσταση εντοπίζεται τώρα στο υψηλό τεσσάρων εβδομάδων των 2.051 δολαρίων, η οποία θα μπορούσε να ξεκινήσει μια νέα ανοδική τάση προς το επίπεδο των 2.065 δολαρίων. Tην Παρασκευή διαπραγματεύεται στα 2.048 δολάρια με άνοδο 0,17%

Εμπόδιο η Fed
Ωστόσο, η άνοδος της τιμής του χρυσού περιορίστηκε από τα σχόλια των υπεύθυνων χάραξης πολιτικής της Fed. Ο πρόεδρος της Atlanta Fed Raphael Bostic δήλωσε ότι τα πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι ο δρόμος για την επιστροφή στον στόχο της κεντρικής τράπεζας για πληθωρισμό 2% θα είναι δύσβατος. Ο πρόεδρος της Fed του Σικάγο Austan Goolsbee, που μίλησε επίσης την Πέμπτη, δήλωσε ότι αναμένει μειώσεις επιτοκίων αργότερα φέτος, αλλά δεν διευκρίνισε πότε.

Όσον αφορά το μέλλον, το ενδιαφέρον παραμένει στα στοιχεία του αμερικανικού ISM Manufacturing PMI και στις ροές στο τέλος της εβδομάδας, σημειώνει το FX Street. Τα στοιχεία του ISM PMI θα βοηθήσουν να χυθεί περισσότερο φως στο χρονοδιάγραμμα της Fed για τη μείωση των επιτοκίων.

Οι αγορές τιμολογούν επί του παρόντος μόλις περίπου 20% πιθανότητα ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) θα μπορούσε να ξεκινήσει τη χαλάρωση των επιτοκίων τον Μάιο, πολύ χαμηλότερα από την πιθανότητα άνω του 90% πριν από ένα μήνα, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch Tool της CME. Για τη συνεδρίαση του Ιουνίου, η πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων διαμορφώνεται τώρα σε περίπου 65%.