Βενζίνη: «Πονοκέφαλος» η τιμή της αμόλυβδης -Πόσο αυξήθηκε, τι αναμένεται για το Πάσχα

0
2

«Πονοκέφαλο» προκαλεί η νέα άνοδος της βενζίνης πανελλαδικά. Έχοντας διανύσει μια βατή περίοδο όπου οι τιμές είχαν σταθεροποιηθεί, η απλή αμόλυβδη πήρε εκ νέου την ανιούσα, με την τιμή της να πλησιάζει στα 2 ευρώ το λίτρο ακόμα και στην Αττική.

Το αυτοκίνητο λοιπόν αποδεικνύεται ένα… ακριβό σπορ για όσους το χρησιμοποιούν καθημερινά για τις υποχρεώσεις τους. Ωστόσο, όπως λέει στο iefimerida.gr ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Βενζινοπωλών του νομού Αττικής, Απόστολος Καλατζόπουλος αυτήν την εβδομάδα φαίνεται να υπάρχει μια τάση μείωσης της τιμής της βενζίνης, δίχως αυτό να σημαίνει ότι πλησιάζουμε στα επίπεδα παραδείγματος χάριν του προηγούμενου μήνα.

Πόσο αυξήθηκε η βενζίνη μέσα σε έναν μήνα
Είναι χαρακτηριστικό ότι η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης στον νομό Αττικής στις 26 του περασμένου Φεβρουαρίου διαμορφωνόταν στα 1,869 ευρώ το λίτρο, την ώρα που χθες -έναν μήνα ακριβώς μετά- η τιμή έφτασε τα 1,908 ευρώ το λίτρο. Ακόμα χειρότερη είναι η κατάσταση στην επαρχεία και τα νησιά, αφού εκεί η τιμή έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ (Ευρυτανία, Κεφαλληνία, Λευκάδα και νομό Δωδεκανήσου).

Τι θα γίνει το Πάσχα με την τιμή της βενζίνης;
Το ερώτημα για πολλούς οδηγούς είναι εάν η τιμή θα παραμείνει κοντά στα 2 ευρώ για αρκετό διάστημα ακόμα ενόψει και της εξόδου των αδειούχων του Πάσχα, το οποίο πέφτει φέτος στις 5 Μαΐου.

Όπως αναφέρει στο iefimerida.gr o κ. Καλατζόπουλος «η βενζίνη είναι χρηματιστηριακό προϊόν, επομένως όπως συμβαίνει κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα αναμένεται μια μικρή άνοδος. Ωστόσο με τα σημερινά δεδομένα, εάν το βαρέλι του πετρελαίου συνεχίσει πάνω από τα 80 λεπτά, αυτό σημαίνει πως θα κάνουμε Πάσχα με πάνω από 1,90 ευρώ το λίτρο».

Σε κάθε περίπτωση οι πρατηριούχοι προειδοποιούν τους οδηγούς να είναι υποψιασμένοι με τις ιδιαίτερα χαμηλές τιμές που υπάρχουν σε αρκετά πρατήρια υγρών καυσίμων, αφού εγκυμονούν κίνδυνοι για την ποιότητά τους.