ΑΑΔΕ: Νέες διευκρινίσεις για τα εκκαθαριστικά σε πλημμυροπαθείς στη Λάρισα

Η ΑΑΔΕ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονταν σε εκκαθαριστικά που εστάλησαν σε πλημμυροπαθείς στη Λάρισα.

Στην ανακοίνωσή της, η ΑΑΔΕ απαντά στα δημοσιεύματα, μετά από τις χθεσινές της διευκρινίσεις.

Η νέα ανακοίνωση της ΑΑΔΕ:

Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με εκκαθαριστικά που εστάλησαν σε πλημμυροπαθείς στη Λάρισα, όπως ενημερώσαμε και με χθεσινό Δελτίο Τύπου επαναλαμβάνουμε:

Η ΑΑΔΕ προχώρησε στην απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ 2024 για όλα ακίνητα που επλήγησαν από πλημμύρες και λοιπές καταστροφές από 1/7/2023, με βάση τις αιτήσεις απαλλαγής που υποβλήθηκαν στην πλατφόρμα Αρωγή (arogi.gov.gr), και την κατάσταση των ακινήτων που δηλώθηκαν στις αιτήσεις αυτές.

Πολίτες που πληρούν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις, αλλά δεν υπέβαλαν σχετική αίτηση στην πλατφόρμα Αρωγή, με αποτέλεσμα η ΑΑΔΕ να μην γνωρίζει εάν το κτήριό τους έχει καταστεί ακατάλληλο ή επικίνδυνο ή έχει καταστραφεί, μπορούν να υποβάλουν αίτηση απαλλαγής στην αρμόδια ΔΟΥ της φορολογικής του κατοικίας, προσκομίζοντας τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, σύμφωνα με την απόφαση Α. 1272/2019. Η αίτηση μπορεί να υποβληθεί στην ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr), στην εφαρμογή «Τα Αιτήματά μου», στη διαδρομή Κεφάλαιο / Αίτηση χορήγησης μείωσης ή απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ.

Έτι περαιτέρω, ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους πολίτες ότι έχουν τη δυνατότητα, για περισσότερες διευκρινίσεις, να επικοινωνήσουν άμεσα με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων της ΑΑΔΕ στο τηλ 2131621000 (Δευτέρα – Παρασκευή, 07:30 – 17:00) ή να επισκεφθούν την αρμόδια ΔΟΥ της περιοχής τους.