Από ρεκόρ σε ρεκόρ ο χρυσός -Έσπασε και το φράγμα των 2.350 δολαρίων

0
1

Οι τιμές του χρυσού εκτινάχθηκαν σε νέο υψηλό την Δευτέρα, καθώς η ζήτηση για το κίτρινο μέταλλο ως ασφαλές καταφύγιο παρέμεινε ζωηρή εν αναμονή περισσότερων ενδείξεων για την αμερικανική οικονομία.

Το ράλι του χρυσού συνεχίστηκε ακόμη και όταν οι τεχνικοί δείκτες έδειξαν ότι το κίτρινο μέταλλο βρισκόταν σε υπεραγορασμένη περιοχή – ένα σενάριο που συνήθως υποδηλώνει περιορισμένες δυνατότητες ανόδου.

Στα ύψη η τιμή του χρυσού
Ωστόσο, ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,7% τη Δευτέρα στα 2.353,81 δολάρια ανά ουγγιά, σημειώνει το investing.com.

Οι τιμές του χρυσού αυξήθηκαν καθώς το δολάριο έδειξε περιορισμένη αντίδραση στην εντυπωσιακή έκθεση για τις μη γεωργικές μισθοδοσίες του Μαρτίου στις ΗΠΑ.

Η έκθεση, που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, έδειξε ότι η αμερικανική αγορά εργασίας παρέμεινε ισχυρή. Ένα τέτοιο σενάριο δίνει λιγότερες πιθανότητες στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να αρχίσει την μείωση των επιτοκίων από τον Ιούνιο.

Ωστόσο, η επιδείνωση των παγκόσμιων γεωπολιτικών ανησυχιών διατήρησε επίσης ζωντανή τη ζήτηση για χρυσό ως ασφαλές καταφύγιο. Ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας συνεχίζει να μαίνεται, με νέα χτυπήματα στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια να προκαλούν ανησυχία.

Εν τω μεταξύ, στη Μέση Ανατολή, οι ανησυχίες για έναν πόλεμο μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ παρέμειναν επίσης στο «παιχνίδι».