Το ράλι του πετρελαίου συνεχίζεται – Στα 88 δολάρια το βαρέλι

0
2

Το πετρέλαιο κινήθηκε κοντά σε υψηλό πέντε μηνών την Δευτέρα, με τους αυξημένους γεωπολιτικούς κινδύνους στη Μέση Ανατολή και την περιορισμένη προσφορά από το Μεξικό να συμβάλλουν στην άνοδο των τιμών.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του μπρεντ διαπραγματεύονται την Τρίτη στα 87,85 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 0,49%, ενώ το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 84,14 δολάρια με άνοδο 0,51%.

Μέση Ανατολή και Μεξικό ωθούν τις τιμές πετρελαίου
Μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στην πρεσβεία του Ιράν στη Συρία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός κορυφαίου στρατιωτικού διοικητή, με την Τεχεράνη να δηλώνει ότι θα απαντήσει αποφασιστικά. Εν τω μεταξύ, η Pemex, η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία του Μεξικού, δήλωσε ότι σχεδιάζει να σταματήσει τις εξαγωγές, κυρίως του αργού Maya, τους επόμενους μήνες, σημειώνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

Ανοδος 14% για το πετρέλαιο φέτος
Το αργό έχει αυξηθεί κατά 14% φέτος, καθώς οι περικοπές της παραγωγής από τον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και τους συμμάχους του αντισταθμίζουν την αύξηση της προσφοράς από χώρες εκτός του ομίλου. Ο ΟΠΕΚ+ αναμένεται να επιβεβαιώσει την τρέχουσα πολιτική παραγωγής του σε μια συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη, η οποία θα οδηγήσει σε έλλειμμα μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με το BloombergNEF.

«Η κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή συνέπεσε με σταθερότερα θεμελιώδη στοιχεία για το πετρέλαιο», δήλωσε ο Warren Patterson, επικεφαλής στρατηγικής εμπορευμάτων της ING Groep NV.