Νέα πτώση για το πετρέλαιο -Στα 82 δολάρια το βαρέλι

Το πετρέλαιο διευρύνει τις απώλειες μετά από μια έκθεση του κλάδου που έδειξε αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού, προσθέτοντας πτωτικές ενδείξεις για την αγορά.

Το μπρεντ υποχώρησε για τρίτη συνεδρίαση προς τα 82 δολάρια το βαρέλι και το West Texas Intermediate υποχώρησε κοντά στα 78 δολάρια. Την Τετάρτη το μπρεντ διαπραγματεύεται στα 82,27 δολάρια το βαρέλι με πτώση 0,77%, ενώ το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 78,02 με πτώση 0,81%.

Τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ
Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανέφερε ότι τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 2,5 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σημειώνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg. Εάν επιβεβαιωθούν από τα επίσημα στοιχεία την Τετάρτη, θα είναι η πρώτη αύξηση αυτό το μήνα.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια πετρελαίου εξακολουθούν να είναι υψηλότερα φέτος λόγω των περικοπών της προσφοράς του ΟΠΕΚ+, αλλά ορισμένοι δείκτες της αγοράς αρχίζουν να δείχνουν αδυναμία. Το prompt spread για το Brent πλησιάζει σε μια πτωτική δομή contango, η οποία θα σηματοδοτούσε άφθονη προσφορά.

«Τα θεμελιώδη μεγέθη είναι αδύναμα», δήλωσε ο Gao Jian, αναλυτής της Qisheng Futures Co. με έδρα τη Shandong, προσθέτοντας ότι οι έμποροι θα επικεντρωθούν στην επικείμενη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ+, η οποία θα καθορίσει την πορεία της αγοράς κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Ο ΟΠΕΚ+ έχει προγραμματίσει την επόμενη συνεδρίασή του στις αρχές Ιουνίου και η ανανέωση των υφιστάμενων περιορισμών της προσφοράς αναμένεται ευρέως από τους περισσότερους παρατηρητές της αγοράς που ερωτήθηκαν από το Bloomberg. Ο ΟΠΕΚ+ έχει κρατήσει περίπου 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα εκτός αγοράς φέτος.