Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Eπιπλέον 20.000 θέσεις -Στα 70 εκατ. το ύψος του προγράμματος

Στην δημιουργία επιπλέον 20.000 θέσεων για παιδιά βρεφικής και προσχολικής ηλικίας με συνολικό προϋπολογισμό 70 εκατομμυρίων ευρώ αναφέρθηκε η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, κατά την διάρκεια συνάντησης με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου.

Στο πλαίσιο της από κοινού υλοποίησης προγραμμάτων για τη στήριξη της οικογένειας και των ευάλωτων πολιτών, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε θέματα λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών καθώς και προτάσεις βελτίωσης των κοινωνικών δομών.

Επιπλέον 20.000 θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς
Κατά τη συζήτηση η κυρία Ζαχαράκη ενημέρωσε εκτενώς τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ για τη ρύθμιση του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας που ψηφίστηκε στη Βουλή και δίνει τη δυνατότητα στους Δήμους όλης της χώρας, να αυξήσουν τις θέσεις στους δημοτικούς και βρεφονηπιακούς σταθμός συμμετέχοντας στο σχετικό πρόγραμμα που χρηματοδοτείται με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ειδικότερα το πρόγραμμα αφορά στη δημιουργία επιπλέον 20.000 θέσεων για παιδιά βρεφικής και προσχολικής ηλικίας με συνολικό προϋπολογισμό 70 εκατομμυρίων ευρώ.

H υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου
Επίσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη λειτουργία και αναβάθμιση των ΚΑΠΗ και των Κέντρων Κοινότητας που λειτουργούν οι Δήμοι, με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ .

Η Υπουργός αναφέρθηκε και στα προγράμματα Συμβουλευτικής Γονέων τα οποία θα οργανωθούν και θα λειτουργήσουν σε επίπεδο Δήμων, με πόρους που θα διαθέσει το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Στόχος των προγραμμάτων αυτών είναι η παροχή της κατάλληλης επιστημονικής βοήθειας στην οικογένεια.

Η κυρία Ζαχαράκη και ο κύριος Κυρίζογλου σε δηλώσεις τους τόνισαν ότι απαιτείται καθημερινή συνεργασία και διαρκής συντονισμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του κεντρικού κράτους ώστε να εντοπίζονται και να επιλύονται άμεσα ζητήματα που αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών και την παροχή της αναγκαίας κοινωνικής φροντίδας στα πιο ευάλωτα μέλη της κοινωνίας.