Ινστιτούτο Πωλήσεων Ελλάδος (ΙΠΕ): Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια «καλοκαιρινή BlackFriday»

Τη θεσμοθέτηση εθνικής ημέρας πωλήσεων προανήγγειλε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Πωλήσεων Ελλάδος (ΙΠΕ), Αντώνης Ποταμίτης μιλώντας στην τελετή απονομής Sales Excellence Awards.

«Φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε μία καλοκαιρινή ημέρα μεγάλων εκπτώσεων ανάλογη με την Black Friday» υποστήριξε ο κ. Ποταμίτης για να συμπληρώσει στη συνέχεια «θα είναι μία ημέρα, η οποία δεν θα προσφέρει μόνο μεγάλες εκπτώσεις σε μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων, αλλά θα σηματοδοτεί μια βδομάδα που θα περιλαμβάνει ειδικά σεμινάρια πωλήσεων για την κάθε εταιρεία ξεχωριστά η οποία θα συμμετέχει» τόνισε ο ίδιος.

Εκπαιδευτικά προγράμματα πωλήσεων
Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΙΠΕ απηύθυνε πρόσκληση σε πανεπιστήμια και σε άλλους εκπαιδευτικούς φορείς να δημιουργήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα πωλήσεων.

«Πέρα από τα μεταπτυχιακά προγράμματα στα οποία ήδη έχουμε δώσει αιγίδα του ΙΠΕ, θέλουμε να βάλουμε τη σφραγίδα μας και σε άλλα εκπαιδευτικά προγράμματα, για αυτό και καλούμε τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και εκπαιδευτικούς φορείς να δημιουργήσουν φιλόδοξα εκπαιδευτικά προγράμματα πωλήσεων» ανέφερε ο ίδιος.

Επίσης ο κ. Ποταμίτης προανήγγειλε ότι στόχος του ΙΠΕ είναι η εκπόνηση δύο σημαντικών ερευνών για το κλάδο των πωλήσεων μέσα στο έτος.

Ολοκληρώνοντας την παρουσίαση του ο κ. Ποταμίτης ανέφερε ότι στόχος του ΙΠΕ είναι τόσο η δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας για την επικοινωνία των μελών του ινστιτούτου έως το τέλος του έτους, όσο και η διοργάνωση one to one συναντήσεων.

«Οι συναντήσεις θα γίνονται τόσο μεταξύ επαγγελματιών από το χώρο
των πωλήσεων όσο και μεταξύ καταξιωμένων ανθρώπων από την κοινωνία» εξήγησε ο κ. Ποταμίτης.