Κεραμέως: Επίδομα μητρότητας σε εργαζόμενες μητέρες σε τέως ΔΕΚΟ, τράπεζες, ΜΜΕ -Αναδρομικά από τον Νοέμβριο του 2022

Υπογράφηκε χθες Υπουργική Απόφαση σύμφωνα με την οποία μητέρες εργαζόμενες σε ΔΕΚΟ, σε τράπεζες και σε μέσα μαζικής ενημέρωσης θα πληρωθούν αναδρομικά από τον Νοέμβριο του 2022 για παιδιά που γέννησαν από τότε μέχρι και σήμερα.

Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι ένα πλήρες πλέγμα προστασίας της μητρότητας, τόνισε η υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», του Open TV, με την ίδια να προσθέτει: «Γι’ αυτόν τον λόγο έχουν αναληφθεί πάρα πολλές πρωτοβουλίες με σκοπό την ενίσχυση και προστασία της, καθώς και για τη συμφιλίωση προσωπικής και επαγγελματικής ζωής».

Αναδρομικά σε χιλιάδες μητέρες
«Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τις μητέρες να συνδυάσουν αυτούς τους δύο ρόλους. Σκεφτείτε τρία κομμάτια προστασίας: το πρώτο είναι η άδεια κύησης και λοχείας, το επίδομα γέννησης και το τρίτο είναι η άδεια μητρότητας, η οποία ήταν 6μηνη και έγινε 9μηνη. Το 2023 μπήκαν για πρώτη φορά και οι αυτοαπασχολούμενες, οι αγρότισσες και οι ελεύθερες επαγγελματίες», ανέφερε η κ. Κεραμέως.

Και συνέχισε λέγοντας: «Είχαν μείνει όμως κάποιες εργαζόμενες εκτός. Μητέρες εργαζόμενες σε ΔΕΚΟ, σε τράπεζες και σε μέσα μαζικής ενημέρωσης. Χθες υπέγραψα την Κοινή Υπουργική Απόφαση που επεκτείνει το μέτρο και σε αυτές τις κατηγορίες. Και εμπίπτουν αναδρομικά από γεννήσεις που έχουν γίνει από τον Νοέμβριο του 2022. Ακόμα κι αν έχεις γεννήσει τότε, το αίτημά σου γίνεται αποδεκτό από τον εργοδότη».