Xρηματιστήριο Αθηνών: Στις 1.346,77 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, με οριακή πτώση 0,08%

Οριακά χαμηλότερα κινείται η χρηματιστηριακή αγορά στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης.

Η αγορά έχει συμπληρώσει έξι ανοδικές συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης καταγράφει συνολικά κέρδη σε ποσοστό 3,58%.

Οι ευρωπαϊκές αγορές ενισχύονται στον απόηχο των δήλωσης Λαγκάρντ ότι τα επιτόκια μάλλον έχουν σημειώσει τα υψηλά τους.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 1.346,77 μονάδες σημειώνοντας οριακή πτώση 0,08 %.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 8,56 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει οριακή πτώση σε ποσοστό 0,05%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,24%.

Οι τίτλοι
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Coca Cola (+0,96%), του ΟΛΠ (+0,68%) και της ΕΥΔΑΠ (+0,50%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Aegean (-0,85%), της Τέρνα Ενεργειακή (-0,74%) και της Πειραιώς (-0,69%).

Ανοδικά κινούνται 46 μετοχές, 28 πτωτικά και 13 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές:Medicon +2,40% και Έλαστρον +2,31%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Ακρίτας -6,25% και Ξυλεμπορία(π) -3,76%.

Eυρωπαϊκά Χρηματιστήρια
Άνοδο σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών με τους επενδυτές να παραβλέπουν την κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή και να επικεντρώνονται στις προοπτικές για μείωση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,9% στις 10:16 ώρα Ελλάδας και οδεύει προς οριακά κέρδη σε εβδομαδιαία βάση.

Χθες η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι «το δυσκολότερο και χειρότερο κομμάτι» αναφορικά με τον πληθωρισμό έχει πιθανόν περάσει και ότι τα επιτόκια θα μειωθούν εάν ο πληθωρισμός υποχωρήσει στο επίπεδο του 2%.

Ο κλάδος των εταιριών πετρελαίου και αερίου ενισχύθηκε κατά 1,0%, μετά την αύξηση κατά 2% των τιμών του αργού, ύστερα από τις επιθέσεις από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία εναντίον στόχων των Χούθι στην Υεμένη, εντείνοντας τους φόβους για περαιτέρω κλιμάκωση στην σύγκρουση της Μέσης Ανατολής.